Grote toename in BYOD

Het vertrouwen in een securityoplossing aan de rand van het netwerk is groot. Het besef dat de mobiele wereld vele malen dynamischer is en daarom vraagt om meer geavanceerde beveiliging is er echter nog nauwelijks. De grote toename in mobiliteit binnen organisaties maken de roep om mobile security in de zakelijke wereld groter dan ooit.

Slechts 1 op de 5 organisaties beveiligt smartphones en tablets.

100% controle door de gebruiker

Daarnaast is er een duidelijk verschil in beheer tussen bijvoorbeeld smartphones en een laptops van het werk. Waar deze laptop vaak op afstand wordt beheerd door een IT-afdeling, ligt de controle over een smartphone volledig bij de gebruiker. Dit maakt mobiele devices een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen.

Meer mobiele trends ontvangen?

Download dan het trendrapport: De gevaren van onbeveiligde mobiele devices in uw netwerk.

Mobiel laat desktop ver achter zich

In 2016 was wereldwijd het aantal mobiel zoekopdrachten op Google al velen malen groter dan desktop. En dit neemt alleen maar toe. Zo groeit het mobiele internetverkeer dit jaar naar 75%, volgend jaar zal 80% van al het internetverkeer afkomstig zijn van mobiele devices.

Wees gewapend tegen geavanceerde bedreigingen

Een belangrijk verschil tussen mobiele apparaten en bijvoorbeeld een laptop van de zaak zit in het beheer. Laptops worden vaak op afstand beheerd door IT, terwijl het beheer van mobiele devices voor 100% bij de gebruiker zelf ligt. Als u wilt afrekenen met de geavanceerde bedreigingen van deze tijd, moeten de smartphones van uw medewerkers beschikken over degelijke mobile security.

Waarom Mobile Security van Samsung?

Samsung heeft met Samsung Knox de beste ‘gelaagde’ security oplossing uit de markt in huis. Knox garandeert een veilige werkomgeving waarin al uw gegevens goed beschermd zijn. IT-managers kunnen interne securityregels instellen zonder dat de privacy wordt aangetast. Met Knox krijgen organisaties weer grip op de privétoestellen van werknemers die ook zakelijk gebruikt worden.

Samsung Knox highlights

  • Gebruiksvriendelijk voor uw medewerkers.
  • Veilige werkcontainer voor vertrouwelijke documenten en applicaties (Knox Workspace).
  • Beveiligde zakelijke data door scheiding van persoonlijke en zakelijke werkomgeving (My Knox).
  • Samsung on device encryption (FIPS 140-2- certificering).
  • Eigen cloud-based MDM-oplossing (Knox Premium) voor zowel Android- als iOS-toestellen.
  • Eenvoudig management en snelle uitrol van devices door Knox Mobile Enrollment.

Android SE met Knox

Een toestel waar Knox op draait, maakt gebruik van Android SE. Android SE is vanaf Android 4.3 geïntegreerd in Android zelf en is vanaf Android 4.4 volledig ingeschakeld. De toevoeging SE staat voor ‘security enhanced’ en beschermt applicaties en gegevens door strikt te definiëren welke processen zijn toegestaan en welke data daarvoor morgen worden gebruikt.

Meer weten over Samsung Knox?

Bent u benieuwd wat onze veelzijdige beveiligingssuite voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op of laat u overtuigen door één van onze resellers. Stel een vraag