Steeds meer organisaties zien de noodzaak van databeveiliging in. Ze schaffen een firewall aan, installeren anti-malware op laptops van medewerkers en zorgen voor goede back-up & recovery. De beveiliging van mobiele devices blijft echter nog achter. Samsung Knox biedt zakelijke klanten de beste ‘gelaagde’ mobiele beveiliging die er is.

Mobile Security is nog geen top-of-mind

Het vertrouwen van organisaties in firewalls en anti-malware is groot. Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf ESET blijkt dat antivirus (91%), firewalling (85%) en back-ups (77%) de populairste beveiligingsmethoden zijn. Het besef dat de mobiele wereld vele malen dynamischer is en daarom vraagt om meer geavanceerde beveiliging is er echter nog nauwelijks.

Hetzelfde onderzoek toont namelijk aan dat slechts 1 op de 5 organisaties (21%) smartphones en tablets beveiligt. Mobile Security is bij de meeste organisaties nog lang geen ‘top-of-mind’, terwijl 44% van de ondervraagde bedrijven aangeeft dat zij medewerkers toestaan om privé devices te gebruiken voor werk gerelateerde zaken.


                                 Bron: Full Report ESET Research – IT Security in EMEA 2016

Grote toename in BYOD

De roep om een goede mobiele beveiliging wordt gesteund door een grote toename in BYOD (Bring Your Own Device) binnen organisaties. Wereldwijd zal de helft van alle werknemers dit jaar met een BYOD-beleid te maken krijgen. Daarnaast zit er een duidelijk verschil in beheer tussen mobiele devices en een laptop van het werk. Waar een laptop vaak op afstand wordt beheerd door een IT-afdeling, ligt de controle over een smartphone volledig bij de gebruiker. Dit maakt mobiele devices extra kwetsbaar.

Mobiel laat desktop ver achter zich

In 2016 was wereldwijd het aantal mobiel zoekopdrachten op Google al velen malen groter dan desktop. En volgens cijfers van ROI Agency Zenith zal dit in 2017 en 2018 alleen maar toenemen. Zo groeit het mobiele internetverkeer dit jaar naar 75%, volgend jaar zal 80% van al het internetverkeer afkomstig zijn van mobiele devices. Cijfers die het belang van mobiele security alleen maar onderstrepen. Zeker wanneer mobiele devices gebruikt worden voor werk of andere zakelijke doeleinden.

Wees gewapend tegen geavanceerde bedreigingen

Organisaties zijn continu op zoek naar groeiende productiviteit en flexibiliteit. Een zoektocht die hand in hand gaat met meer en betere mobiele apparaten. Mobile security mag daarbij niet meer ontbreken. Als u wilt afrekenen met de geavanceerde bedreigingen van deze tijd, moet ook de meest gangbare ‘entry’ tot het netwerk – uw smartphone – beschikken over geavanceerde beveiliging.

Waarom Mobile Security van Samsung?

Samsung heeft met Samsung Knox de beste mobiele security oplossing op de markt ontwikkeld. Knox garandeert een veilige werkomgeving waarin al uw gegevens goed beschermd zijn. Met de ingebouwde MDM-functie kunnen bedrijven met Knox bovendien grip houden op de privétoestellen van werknemers die ook zakelijk gebruikt worden. IT-managers kunnen interne securityregels instellen zonder dat de privacy wordt aangetast.

Een identiek second screen

De meest tastbare beveiliging van Knox zit hem in de scheiding tussen uw persoonlijke en zakelijke omgeving. De Knox-omgeving staat als een ‘app’ (My Knox) op uw startscherm. Met een ontgrendelingscode komen uw medewerkers in een veilige omgeving terecht. Deze bevat net als iedere andere omgeving op een Samsung smartphone een home met apps en widgets die vooraf ingesteld kunnen worden door uw IT-afdeling. Zo kunt u de Knox-omgeving van uw medewerkers volledig naar de policy van uw organisatie invullen.

Alle gevoelige bedrijfsdata die op Knox wordt opgeslagen is sterk beveiligd tegen virussen, malware en phishing, onder meer door deze ‘controle van IT’, het gebruik van encryptie (met FIPS 140-2 certificering) en uitgebreide VPN-configuratie.

Samsung Knox highlights

  • Gebruiksvriendelijk voor uw medewerkers.
  • Veilige werkcontainer voor vertrouwelijke documenten en applicaties (Knox Workspace)
  • Beveiligde zakelijke data door scheiding van persoonlijke en zakelijke werkomgeving (My Knox).
  • Samsung on device encryption (FIPS 140-2- certificering).
  • Eigen cloud-based MDM-oplossing (Knox Premium) voor zowel Android- als iOS-toestellen.
  • Eenvoudig management en snelle uitrol van devices door Knox Mobile Enrollment.

Knox bouwt verder op Android SE

Een toestel waar Knox op draait bouwt verder op de geïntegreerde beveiliging van Android SE. Android SE is vanaf Android 4.3 geïntegreerd in Android zelf en is vanaf Android 4.4 volledig ingeschakeld. De toevoeging SE staat voor ‘Security Enhanced’ en beschermt applicaties en gegevens door strikt te definiëren wat in welk proces is toegestaan en welke data daarvoor mogen worden gebruikt.

Deze beveiligde versie van Android is ontwikkeld door de National Security Agency (NSA). De broncode is volledig open, waardoor eventuele ‘NSA-achterdeuren’ in Android eenvoudig opgespoord worden.

Samsung en Sectra: voor een veiligere overheid

Knox is gecertificeerd door de Nederlandse overheid (AIVD) en wordt onder meer gebruikt door alle ministeries. Zij gebruiken een speciale Sectra-smartphone (Tiger R) voor hun communicatie. Sectra en Samsung sloegen eind 2015 de handen ineen om veilige mobiele devices voor overheden op de markt te brengen.